top of page

Portretschrijven met je team

Portretschrijven is een leuke, leerzame manier om je team beter te leren kennen. Pas handige schrijftips toe, portretteer en word geportretteerd. Gezelligheid gegarandeerd. 

Portretschrijven met je team.jpg

Workshop portretschrijven voor teams

Portretschrijven begint met aandachtig naar elkaar kijken en luisteren. Iets waar je tijdens de dagelijkse bezigheden niet altijd toe komt. Door je blik te richten op de mensen die naast en achter je staan, kan je nieuwe dingen aan elkaar ontdekken. Een geschreven portret is een toegankelijke manier om die observaties vervolgens te delen, en voor de ontvanger vaak een groot geschenk.

Speelse oefeningen in tweetallen

De workshop portretschrijven voor teams bestaat uit drie à vier afwisselende oefeningen die zijn afgestemd op de schrijfervaring van de teamleden en hoe goed iedereen elkaar al kent. Tot de mogelijke oefeningen behoren:

  • elkaar nauwgezet beschrijven, met de blik van een schilder (zonder oordeel en interpretatie)

  • elkaar portretteren op basis van een kort gesprek

  • elkaar portretteren in de vorm van een scène

  • een drieluik over jezelf schrijven

  • een fictief zelfportret schrijven

  • een ode of karikatuur schrijven

 

De oefeningen worden uitgevoerd in steeds wisselende twee- of drietallen. Elke ronde zit je dus tegenover iemand anders. Door korte instructies, voorbeeldteksten en uitwisseling leer je hoe geschreven portretten werken. Aan het einde van de workshop gaat iedereen naar huis met drie of vier portretten van zichzelf, uit de pen van verschillende teamgenoten.

Praktische info

De workshop portretschrijven voor teams duurt 2,5 - 3 uur, kost ongeveer 350 euro en is geschikt voor 6 - 14 deelnemers.

Combinatie met portrettekenen

Voor teams vanaf 15 personen kan het interessant zijn om de groep te splitsen: de ene helft gaat portretten schrijven, de andere gaat portretten tekenen. Ik werk daarvoor samen met tekenaar Mila Van Goethem.

 

Vraag een offerte aan

Bedankt voor je aanvraag! Ik neem binnen enkele dagen contact met je op. We gaan er een fijne workshop van maken!

Wat zeggen deelnemers?

Elske zorgt dat iedereen aan bod komt, zij zorgt dat de zwijgers ook spreken. Ik vind het mooi hoe zij ons in een aangename flow bij de zaken houdt. 

Hendrik (cursist)

We vonden de workshop waardevol en hebben er na afloop nog veel over gepraat. Bij het lezen van de brieven uit de brievenopdracht zag ik ook nog mooie connecties ontstaan.

Stephanie (UvA)

Elske luisterde met haar hele lichaam naar onze vragen, alsof al de rest verbleekte. Ze laat je meteen thuis voelen. 

Liza (cursist)

bottom of page